Включи се в…


Прибори и Чаши за младежите наши


Сдружение Ре-Акт дава началото на нова дарителска кампания под надслов – „Прибори и чаши за младежите наши“. Инициативата е свързана със стартирането на професионален кръжок „Бариста“ във ВУИ „Ангел Узунов“ гр. Ракитово, в който момчетата от интерната ще се обучават в една от най-търсените професии в момента. Прочетете повече тук.

Старо колело с нов късмет


starokolelosnovkusmet

Ре-Акт и Fix&Ride отново събират стари велосипеди и части за изграждане на ВелоРаботилница във ВУИ “Ангел Узунов”, гр. Ракитово.

За да затвърдим наученото във ВелоРаботилницита и да развием още повече придобитите през миналата година умения (прочети и виж повече надолу), а и за да увеличим капацитета на велопарка, за втора поредна година стартираме събирането на стари велосипеди и части в кампанията “Старо колело с нов късмет“. Повече за кампанията тук.

 

Старото ти колело


0000038732-middle

Продължава стартиралата през 2013 кампания, за създаването на велоработилница за децата във ВУИ Ангел Узунов, гр. Ракитово. Разбери как всичко започна, защо продължаваме кампанията и каква е идеята зад инициативата. Прочети повече тук

 

 

 

СветлоИдеи


С децата в Ракитово организираме уъркшоп по вдъхване на нов живот в старите ти предмети. Искаме да стимулираме тяхната креативност чрез рециклиране на старите вещи. От тях учениците ще изработят уникални лампи заедно с екипа на Колаборатилница.

_______________________________________________________________________________________

Приключили проекти

Подари дизайн на млад чирак


От началото на годината екипът на „РЕ-АКТ” започна реализация на проекта „Млад Чирак” благодарение на партньорството ни с Фондация Помощ за Благотворителността в България (линк към новината за това в сайта ни).
В момента търсим хора с дизайнерски усет, въображение и умения в областта на продуктовия дизайн, които да предоставят идеите си за предмети от иглолистно дърво, които да бъдат изработени от децата в интерната. Искаме да научим децата от Ракитово лесни за изработка предмети от дърво, но едновременно с това да развият усет към естетически красивото. Прочетете повече тук.

Избери, за да помогнеш


Стартира дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“, в която Ре-Акт участва с проекта „Подай ръка на дете в беда“. Научете повече за него и как вие може да се включите, като кликнете на този линк.

Практически форуми за професионална реализация


Проектът цели създаване на механизъм за информираност и професионална адаптация на безработни младежи от столицата и малките населени места в Западна България. Инициативата е първата по рода си, която търси реална подготовка на младите хора за справяне в условията на търсене на работа и преодоляване на безработицата чрез провеждане на обучения за търсене, кандидатстване и намиране на работно място. Прочети повече тук

Практически умения за професионална реализация


Проектът „Практически умения за професионална реализация“ цели да помогне на младите хора в процеса на търсене на работа. Той стартира през пролетта на 2013 г. и се финансира от програмата „Младежта в действие“ на Министерство на образованието, младежта и науката. Прочети повече тук