IMG_20150510_112725

Един различен ден…

За някои риболовът е страст, за други професия, а за трети кауза, в която една честна надпревара обединява хобито и приятелството в  Един различен ден.


Преди осем години край Пазарджик, група ентусиасти решават да вдъхнат на своето хоби нов смисъл като подаряват усмивки на деца с физически увреждания.
Така възниква и сдружението „Един различен ден“, което е главен организатор на ежегодното риболовно състезание за деца в с увреждания. За осма поредна година около язовира в комплекса „Черно море“ край град Пазарджик се събраха над 30 деца, любители и опитни риболовци, които „кръстосаха“ въдици в една забавна и различна надпревара. IMG_20150510_101549Ние от Ре-Акт решихме да се гмурнем в идеята на нашите приятели и да дадем своята подкрепа на тази благородна инициатива, като най-подходящият начин за това, беше да участваме в тазгодишното състезание на 10-ти май. За целта седем момчета от ВУИ „Ангел Узунов“ участваха като доброволци по време на състезанието като част от инициативите на „Комитет за обществена ангажираност”. Младежите бяха главни помощници на организаторите и ре-активираха цялата си енергия, за да подготвят терена за състезанието и да открият най-големите ентусиасти сред децата, на които да помагат по време на надпреварата. Някой от тях бяха помощници на съдиите и безпристрастно записваха всяка уловена риба, която трябваше и да претеглят след финала, за да се определят първенците.

 

Доброволците от интерната изпълниха отговорно своите менторски задължения и дори успяха да допринесат за успешния улов на много от участниците. Освен образователната мисия, с която заявиха участието си, момчетата поставиха пред себе си и задачата да опознаят децата. Тяхна основна задача бе да им покажат, че всички сме равни, че и те могат да се справят и да успеят с всичко, особено, когато зад гърба си имат подкрепа. Това беше и главният мотив, , с който захранихме спортния хъс на участниците и накрая всички бяха победители, независимо от броя и големинята на улова си.IMG_20150510_095225 След награждаването усилията на доброволците на Ре-Акт също не останаха невъзнаградени. Организаторите връчиха на всеки един от тях по една почетна грамота за участие и побързаха да ги резервират за свои помощници и в следващото издание на формата. Така всички успяха да изживеят един различен ден, в който предразсъдъците и различията отстъпиха място на усмивките, забавленията и удвлетворението от участието в една прекрасна кауза с бъдеще.

EEA_Grants_JPG_4642_1

Комитетът за Обществена Ангажираност е част от дейностите ни по проект ‘Възможности за всеки”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО на Финансовия механизъм на ЕИП.