%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be

Коледно Пробуждане в Ракитово

На 22 декември, точно преди коледната ваканция и непосредствено след успешното приключване на Коледния благотворителен базар, младежите от ВУИ ”Ангел Узунов”, гр. Ракитово, изживяха едно истинско коледно парти, на което буквално заваляха подаръци и безброй усмивки. Още от сутринта навсякъде цареше едно празнично вълнение, породено от предстоящото дългоочаквано тържество. Нещо се случваше и всички чакаха някого, но не беше ясно кого. Този специален гост закъсняваше, а момчетата бяха нетърпеливи, тъй като голяма част от тях копнееха да се прибират по родните си места, на които не се бяха връщали отдавна.

 

Във ВУИ ”Ангел Узунов”, в продължение на 2 седмици, кипеше трескава подготовка за едно  истинско коледно тържество – с питка, коледни късмети, елха и коледари, коледни игри и много изненади. В програмата бяха включени всички, без изключение – и момчета, и учителите с възпитателите, които заедно демонстрираха артистичност и таланти, пресъздавайки чрез песни и стихотворения българската Коледа, такава, каквато всички ние познаваме и очакваме да споделим с най-близките си хора.

 

И Дядо Коледа не пропусна празника, за да разбере, кои са младежите с най-добро поведение, спортни постижения и натрупани заслуги. Оказа се, че и тази година „непослушните“ деца, всъщност са били много послушни, затова подаръци имаше за всички от всички. Но имаше и едни по-различни и по-пробуждащи подаръци, които дойдоха с нашите специални гости. Те бяха с историята от живия живот на Максим, който им сподели тайната за големия подарък на живота. Тип-Топ също не беше забравил момчетата и тъй като една от любимите области за трупане на точки е здравето и хигиената, те получиха бели тениски с пожелание за чистота в сърцето, ума и душата. 🙂

 

Празникът продължи по български стил с много танци и песни. Момчетата представиха калпазанското хоро (съдържащо специална стъпки и тяхна собствена хореография), а гостите разбраха, че Исус е роден във Витлеем, което не е много далеч от Виетнам (каквото беше първоначалното предположение на някои).

И така, на прага на Новата година, преди най-светлите християнски празници за финал на тържеството, си пожелахме здраве, късмет, доброта и много успешни 365 дни за всички.

 

Галерия:

 

Весели празници от Сдружение Ре-Акт и младежите от ВУИ „Ангел Узунов“, гр. Ракитово.