IMG_6185

 Осми Тип-Топ мотивационен ден – Код: Баланс

Защо според теб има Тип-Топ?
„Ммм……не знам.“; „За хигиена.“; „За да храним кокошките.“; „За да не влезем в затвора.“
из отговори на момчетата от  ВУИ „Ангел Узунов“

В четвъртия ден от месец май, в четвъртия ден от седмицата, удвоихме 4-ките за 8-ми Тип-Топ мотивационен ден от играта с точки и удивителни за момчетата във ВУИ „Ангел Узунов“. Директор, учители, възпитатели, младежите от интерната и доброволците на Ре-Акт – всички до последния момент смятахме и въвеждахме резултата, който в крайна сметка беше на лице и смело се отправихме към Ракитово.

Този път, Тип-Топ доброволците на Ре-Акт влязоха в часа по физкултура, за да предизвикат баланса на момчетата от ВУИ „Ангел Узунов“. В горичката в двора на интерната жълта слаклайн лента свърза две дървета, за да създаде път за баланс, фокус и прецизност. Учителят по физическо помогна лентата да е опъната на макс, а останалото беше въпрос на техника. Младежите изпробваха, какво е да балансираш и разбраха, че въпреки, че изглежда лесно, една погрешна стъпки и трябва да започнеш отново. Логично възникна и най-важният въпрос: Каква е тайната на баланса? Отговорът му се оказа ключов, както за играта, но също така и за животът във интерната, а Тип-Топ се яви измерител на малките, но ключови стъпки на момчетата към промяна и развитие.

Мотивационният ден продължи в столовата, където Дани – нашият Тип-Топ водещ, сподели мотивационен трик с петте пръстта на ръката, скритите приложения на палец, показалец, среден, безименен и кутре. Той постави домашно на момчетата за следващия път, когато всеки ще отговори според значението на пръстите – Как се чувствам? Какъв е моя фокус? Какво е моето мнение? С кой и какви за моите връзки? Каква е най-малката крачка, която мога да направя към успеха.

Награди от Тип-Топ щанда избраха 5-те момчетата с най-добър постигнат резултат от м. февруари до м. април тази година. Като беше изтеглена и томбола за обещаната специална награда от водещия. В нея се включиха момчетата, които участваха в предния седми мотивационен ден. Щастливецът получи GSM апаратът на Дани, зареден с БГ Хип-Хоп музика и БГ аудио книги.

Ако всички с добър резултат продължат смело, осъзнато и отговорно напред имат реален шанс да се борят за Тип-Топ лидерските места за 2-рия учебен срок и да участват за голямата Награда на Ре-Акт – младежки обмен през лятото до Австрия и Словения.

 

Галерия:

 

За Тип-Топ ни помагат Фондация “Работилница за граждански инициативи” с финансовата подкрепа на Фондация  „ОУК“ по „Програма за детско и младежко развитие, основаващо се на подход,  при който се отчитат и надграждат силните страни на детето“.