joanna1

Представяме: Йоана :)


joana_300x300

Този месец можете да се запознаете с Йоaнa. Тя е един от най-слънчевите и активни доброволци, които от известно време винаги намират възможност да подкрепят с различни дейности Ре-акт. Тя е на 25 години, наскоро е завършила Екоикономика, а от вече година и половина е работи в неправителствения сектор. Нейните дълбоки интереси в социалната дейност и именно стремежът й да работи и подобрява обществото, в което живее, я тласка към доброволческа и социална дейност.

Понеже Йоана вярва, че всички деца се раждат равни и в последствие обществото и средата, в която попадат им поставя „рамки“, тя споделя напълно мисията на сдружение „Ре-акт“ да „види“ потенциала на младежите зад „заклеймената“ маса. В свободното й време можете да я видите да пише, плува или рисува.

Разкажи за себе си с 3 думи:
Неподвижност, нощ, мечтание.

Кой е най-странният ти навик?
Не знам дали е навик, но винаги приготвям багажа си, когато пътувам за 5 мин., съответно около 80% от нещата, които са ми някак нужни, в последствие липсват.

Когато порасна искам да стана…
Детето, което бях.

Ако можеше да промениш едно нещо, какво щеше да е то?
Границите на ума, затова какво можем да постигнем, които всички сами си поставяме.

Какво е за теб доброто ?
Начало. Неизчерпаемият аспект на злото.

Кое те кара да се усмихваш?
В очите на хората понякога намирам пламък. Той ме кара да се усмихвам най-често.

Най-много обичам…
Моята музика, неговата свобода, твоята усмивка, нашите мечти, тяхното бъдеще.

От колко време Ре-Активираш?
Ре-Активирам от Април 2013 – паметен момент в историята.

Какво те мотивира да се включиш?
Когато се запознах с Любен, той каза две неща: „готварски курс“ и „младежи извършили престъпления“, а аз чух: „практически умения“ и „деца, смачкани твърде рано от живота, момчета с ограбено детство“. Това беше напълно достатъчно да ме мотивира да разбера повече за дейностите на „Ре-акт“.

Кое ти харесва най-много в работата ти в Ре-Акт?
Свежите, смели хора, които стоят зад името „Ре-акт“. Те не стихват с идеите, с ентусиазма, упорството и присъствието си да съграждат и „наливат гориво“ там, където институциите и обществото са абдикирали.

Коя е най-забавната ти случка в „Ре-акт“?
Може би, когато насред Ракитово горивото на колата свърши, и се наложи някой да се разходи до най-близката бензиностанция, или когато около 10 човека пакетирахме сапуни съвсем междувременно, обсъждайки новите планове на Ре-акт и пътищата за постигането им.

Какво ти дава работата в Сдружението?
От егоистична гледна точка работата с Ре-акт ми дава удивително удовлетворение, че вместо бездействие и отегчение от наболелите проблеми в обществото, аз съм направила нещо малко, но конкретно в полза разрешаването им. Оплакването тук не играе никаква роля. Недоволството се стопява.

Благодаря ти и до скоро!
До скоро 🙂