разкрий–своя–потенциал

проект „РАЗКРИЙ СВОЯ ПОТЕНЦИАЛ“ сдружение „Ре-Акт“

Осем момчета от белгийската равнина с девиантни прояви в миналото си ще прелетят повече от 2000 км, за да срещнат осем нашенски хайдути със сходна съдба в едно приключение, след което вече няма да бъдат същите…

INSPIRATIONAL CAMP FOR INSPIRED YOUTH   

Това не е реклама на ново риалити шоу и резултатите няма да ви бъдат показани по телевизията. Сигурно ви се е случвало да срещате хора, които не са имали вашия шанс да отраснат в приветлива социална и семейна среда. За тези 16 момчета обществото никога не е било приятел, а напротив – недружелюбен непознат. Затова те са си изработили свои правила да се справят с него, различни от общоприетите, неуважаващи чуждата собственост и неприкосновеност. Те могат да отворят всяка изпречила им се на пътя ключалка без ключ и знаят по-добре от всеки друг как сами да оцеляват на улицата. Едва ли обаче някога са се чувствали част от по-голямо цяло или са срещали фактор, който може да промени нещо дори и в собственото им съществуване.

За десет дни в родопското село Гудевица тези младежи с тежко минало ще бъдат изправени от сдружение Ре-Акт пред съвсем ново предизвикателство. Ще трябва да се научат да оцеляват сред природата, да работят в екип, да общуват помежду си. Говорейки на различни езици, те ще разберат, че бъдещето им зависи от тях.

Проектът “Разкрий своя потенциал” цели да намали социалната изолация на участниците, като чрез успешни практики по време на обмена им помогне да изградят друга нагласа към околния свят и към собствения им живот.

Те ще потънат в дебрите на Родопа планина, за да се “изкачат” над предразсъдъците на обществото и може би престоят им ще даде начало на нови приятелства.

сдружение Ре-Акт

Проекът „Разкрий своя потенциал“ се реализира от сдружение „Ре-Акт“ с финансовата подкрепа на Европейската комисия по програма „Еразъм+“.