кавър2

 Седми Тип-Топ мотивационен ден

„Когато дъждът вали, капките падат навсякъде“ – из цитат на ученик на ВУИ „Ангел Узунов“

След дяволития 6-ти мотивационен ден, който ни научи, че победата е сладка, когато е заслужена и че наградите имат стойност едва тогава, когато са честно спечелени, дойде ред и на 7-мия мотивационен ден.

Денят беше четвъртък, времето слънчево, а колата с доброволци на Ре-Акт пътуваше към Ракитово. Целта беше проста и ясна – 7-ми мотивационен ден за момчетата. Щандът за награди беше зареден с много яки попадения, а охраната му беше подсилена с доброволчески чар и красота. Игрите ни раздвижиха, за да влезем в ролята на миксер, тостер и кукувица, а житейската мъдрост сама оживя от дискусия за трудностите и шансовете в живота.

Героите на Тип-Топ – момчетата, заедно с техните учители и възпитатели се изправиха пред предизвикателствата на новия Супер-доброволец на Ре-Акт.

Кой е той? 

Дани – доброволецът-водещ на мотивационните дни във ВУИ „Ангел Узунов“, който всеки месец ще се изправя пред всички 50 момчета. Той ще обявява резултатите, без да спестява истината за живота – такъв, какъвто е. Ще търси отговорите заедно с младежите, ще прави равносметка и ще покаже, че отговорността за успеха може да е в ръцете на всеки един.

Ето и накратко, какво казва Дани за себе си:

 На 23 години съм, завърших висшето си образование в Англия, като прекарах и 1 година в Япония, където учих и работих като преподавател по Английски език на деца, ученици и студенти. Имам няколко главни страсти – ученето на езици, психология, комуникация и говорене пред публика.

 Истината е, че съм имал огромен късмет да мога да уча и да се развивам, като създавам нещата, които искам в своя живот. Така, когато разбрах, че Ре-Акт търси водещ за мотивационни дни на момчетата във ВУИ „Ангел Узунов“, открих възможността, която търсих:

Да споделя всичко, което съм научил, както от хубавите, но също така и от лошите неща, които съм преживял по света и у нас. Да преподам своя опит и знания  на някой, който може да се възползва от тях, както и да реализирам много други планове и идеи в това направление.

 

Кой е любимият герой на Дани?

Голяма част от момчетата за първи път научиха за японските анимета. Дани им разказа за любимия си герой, който стана и негов аватар. Това е учителят Онидзука, който от вагабонт и лидер на моторджийски банди става учител в японско училище. Знаем, че в живота нещата се завъртат. Такава е историята на Онидзука, на който се пада най-труднитя и непослушен клас, но той не се отказва и се променя и развива, заедно с учениците си.

Галерия:

 

За Тип-Топ ни помагат Фондация “Работилница за граждански инициативи” с финансовата подкрепа на Фондация  „ОУК“ по „Програма за детско и младежко развитие, основаващо се на подход,  при който се отчитат и надграждат силните страни на детето“.