Старото ти колело…

Ре-Акт събира стари велосипеди и части за провеждането на вело-курс във ВУИ „Ангел Узунов“, гр. Ракитово

Както знаете в рамките на проекта за работа с младежите, настанени във ВУИ “”Ангел Узунов”,гр. Ракитово ще се проведе и вело-курс. Той се оказа от най-голям интерес за момчетата. Предвидили в рамките на три уикенда момчетата да се научат на основните техники за поправка и поддръжка на велосипеди. Основната идея е те да имат възможността сами да сглобят свои собствени байкове, които да ползват на чисто ново мини маунтин байк трасе, което ще изградим заедно с тях. 


За реализирането на всичко това имаме нужда от стари велосипеди, рамки или други части, за което се обръщаме към вас. Всичко, което залежава във вашите мазета и шкафчета, може да направи възможно осъществяването на този курс. Но нещо по-важно – ще даде основни умения, които да се превърнат в любимо хоби за момчетата в тези институции и дори да им дадат път за бъдеща професионална реализация в тази сфера. Вие, от друга страна, ще споделите страстта си от любимото ви хоби и ще я предадете на подрастващите младежи, тръгнали по една трудна житейска пътека. Така те могат да открият нови, непознати емоции. 🙂
За сглобяването на 10 велосипеда има нужда най-вече от следните основни части: стари неизползвани байкове, рамки, вилки, гуми, капли/главини/наплетени колела, седалки, курбели и т.н.
Частите, които прецените, че можете да дарите за тази кауза, можете да оставите в магазин Fix & Ride в гр. София на адрес ул. „Хан Аспарух” 28.
За всички извън София, които искат да се включат, молим да се свържат с екипа на „Ре-Акт” на email: contact@re-act.bg или на тел. 0888 012 739 за евентуално изпращане по куриер за наша сметка.

Разгледайте галерията със снимки тук.

Благодарим ви за подкрепата!