IMG_5912

Тип-Топ Баба Марта

С магията на Баба Марта, момчетата от Възпитателно училище-интернат „Ангел Узунов“, осъществиха своята Втора доброволческа акция от началото на Тип-Топ. Доброволческата акция  представлява бонус ниво на играта с точки и удивителни Тип-Топ, в което всеки може да вземе участие, но само 10 момчета имат шанса да постигнат допълнителен резултат. Това са тези, които са на 3-то място от последната Тип-Топ класация и на които играта дава бонус точки от инициативи с местната общност.

 

Разбира се, предизвикателството имаше Първо ниво „Правене на мартеници“ и Второ – „Щанд с работилничка за мартеници в Ракитово“. Надпреварата беше оспорвана и въпреки, че в изработката на мартеници се включиха 13 участника, до второ ниво успя да стигне само един. Заедно с Тип-Топ доброволците на Ре-Акт, първият участник успя да подреди щанда и да сподели за каузата на Ре-Акт, както и да направи още една дузина мартеници и с местните деца. Неговите съученици, заслужили висок кредит на Тип-Топ доверие, чрез приноса си в предходното ниво, подкрепиха финалиста, като заедно с част от професионалистите на ВУИ „Ангел Узунов“ посетиха щанда.

 

Ето и какъв беше резултата: Само по време на Първо ниво, момчетата изработиха 108 мартеници за щанда, като работилницата продължи и след него. От продадените мартенички бяха събрани 39 лева и 20 стотинки, с които се постави началото на Тип-Топ Буркан-Касичка. Събраната сума ще е първата инвестиция на момчетата, с която стартира събирането на пари за финансиране на идеи, предложения и инициативи, инициирани от момчетата в интерната.

 
Специални благодарности на Читалище „Будилник“, гр. Ракитово – http://bit.ly/2mODHNx

 

Галерия:

 

За Тип-Топ ни помагат Фондация “Работилница за граждански инициативи” с финансовата подкрепа на Фондация  „ОУК“ по „Програма за детско и младежко развитие, основаващо се на подход,  при който се отчитат и надграждат силните страни на детето“.